martes, 4 de enero de 2011

"SENSE COMENTARIS" 1ª Part (en valenciá)

(Moltissimes graciès a Alèx Morales per la seua traducció.)


Hola de nou a tots.
Com ja sabeu, som consumidors habituals d'Internet. Encara que amb poc temps per a dedicar-li tot el que volguérem. El nostre treball, aprofitant els moments d'oci, consisteix a passejar per tot el poble, inclòs on ens suggereixen els nostres seguidors, fer fotos, donar opinions i denunciar. Després, fem una presentació en ppt i la divulguem per correu electrònic. També ho pegem en el nostre blog i vam contestant a la nostra gent en tertúlies dins del facebook. (Almenys ho intentem.) En el mateix facebook apareixen moltes pàgines i grups exposant meravelles del nostre poble i amb meravelloses fotos de tot el nostre terme municipal: Platges i arena, muntanya i castell, mar ple de banyistes, avingudes amb tendes repletes de turistes. Això està molt bé. Tots aquests grups com “Cullera amb c, Cullera, Cullera turisme etc, etc.” Per si no ho sabien, depenen del nostre ajuntament, promocionant el nostre poble. Nosaltres com “moviment culleradetots” ens agrada la idea, però tenim l'obligació de divulgar, també, la realitat, la crua realitat. Per exemple:  A un turista no li pots promocionar una foto del passeig marítim quan tots sabem que té zones on les rates acampen a pler, on el mobiliari urbà està destrossat i el terratzo tacat i trencat. A un turista no li pots promocionar una ciutat model quan no pots ni aparcar i si aparques et costa un ull de la cara. A un turista no li pots promocionar uns pisos de lloguer a preus de luxe quan es troben quela finca no té ni ascensor. etc, etc. La nostra obligació, dèiem, és divulgar la realitat, comparar eixa realitat amb les fotos d'aquests grups de facebook afins al nostre ajuntament i el seu partit polític, però, sobretot solucionar aqueixa realitat, cosa que no fan. Tot té un inrevés, una cara b, una cara negativa. Cullera també la té. Mirar bé totes les fotos que segueixen i pensar, pensar un poc perquè volem que aquesta colla d'inútils estiga en l'ajuntament si no solucionen gens. Solament recordar-los que els nostres amics als quals els hem votat i que en l'actualitat ens estan governant, no pensen en el nostre poble, en els nostres desocupats, en els nostres fills, en el nostre benestar, en el nostre futur. Últimament solament volen eixir en la foto, inaugurant parcs infantils, ermites, jornades gastronòmiques i el famós i tan esperat auditori municipal que ens ha costat més del triple de pressupost engreixant a alguna empresa de la trama valenciana “Gurtel”. (Divulgat pel periòdic el llevant emv, en aquests últims mesos). Segueixen gastant i malgastant els nostres diners, regalant ocupacions en canvi de vots, pagant sous extres a alguns col•laboradors i prometent Manhattans, piscines, carreteres,millores en infraestructures... que mai arriben. Però mentre, el nostre poble segueix caent en un caos irreversible. Anem a la ruïna, materialment, moralment i econòmicament.


Ací va:

 

Palmeres i tancats encara sense esporgar des de fa alguns anys en la zona Racó.

--------------------------------------------------


Brutícia en Camí la Moleta. Passem per allí fa una setmana i ja no estava el sofà, però
encara quedava molt enderroc. Val més això que res.

----------------------------------------------------------------


Camions de 35 o més tones aparcats per la zona turística al juny de l'estiu passat.

 
Aquest es va passar de llest entrant a Cullera.
Es va acollonar quan va veure la Diagonal tallada
i va donar la volta en ple encreuament Diagonal / Bega.




------------------------------------------------------------------------------



Açò és el primer que es troba un turista entrant a Cullera pel super Pont:
Canonades amuntonades, tones d'enderrocs, cartells pirates i més merda:





Cartells salvatges pertot arreu.
Fins a un particular venent el seu xalet.

Sr. Alcalde, suposem que aquesta gent pagarà el seu cànon, però per molt interessant que siga aquest impost, açò és una guarrada i dóna sensació de poble de "Benvingut mister Marshall" amb tots els nostres respectes cap a eixa meravellosa pel•lícula.


---------------------------------------------------------------------------------


Seguix la gent, que va comprar eixos habitatges de protecció oficial,
garantides per l'ajuntament, sense tenir data de fi d'obra:

Abans ...i després. Seguix tot igual.


Molts joves han obstinat els seus sous per a tenir un habitatge digne que no els lliuren. L'ajuntament els diu que solament els pot oferir assesorament jurídic quan van ser ells qui van ficar a aqueixa gent en eixe fregat. Ara es renten les mans.


-----------------------------------------------------------------------------------


Lo de a continuació es de pena... Per a plorar:


Tenim a quasi 2400 desocupats en el nostre poble (Cens oficial Sept 2010. 2339 en total. 1304 són homes i 1035 són dones) i este ajuntament solament es dedica a gastar i malgastar els nostres diners en comptes d'usar-lo per a fins més que socials.


--------------------------------------------------------------

No hay comentarios:

Publicar un comentario